de-praktijk

De praktijk

de-praktijk

De praktijk

Wat is een parodontoloog?

Een tandarts-parodontoloog is een tandarts gespecialiseerd in de parodontologie, wat de leer van de steunweefsels rondom de tanden en kiezen betekent. Dit steunweefsel, gevormd door het kaakbot bedekt met tandvlees, geeft de houvast aan tanden en kiezen. Problemen hieraan kan tot verlies van tanden of kiezen leiden. Uw parodontoloog helpt u dit te voorkomen.

Wat is een mondhygiënist?

De mondhygiënist vormt uw belangrijkste compagnon bij het gezond houden van de tanden en tandvlees. De mondhygiënist zorgt dat tandplaque en tandsteen boven en onder het tandvlees verwijderd worden. En minstens zo belangrijk, de mondhygiënist helpt u het gebit ook zelf elke dag zo goed mogelijk plaquevrij te houden. Het is deze combinatie, het werk van de mondhygiënist en van uzelf, wat uw gebit zo gezond mogelijk houdt.

Drs. H.J. Hansma

                                                 Hendrik-Jan Hansma, Msc. – Parodontoloog & Implantoloog                                                       BIG-nummer: 79063748502

Drs. H.J. Hansma studeerde in 2005 af als tandarts aan de Vrije Universiteit, Academisch Centrum voor Tandheelkunde Amsterdam (ACTA). Hij is een jaar werkzaam geweest als algemeen practicus. In 2006 startte hij met de Master of Science opleiding tot Tandarts-Parodontoloog bij de sectie Parodontologie van het ACTA. Hij rondde de opleiding in 2009 succesvol af met een Master of Science (MSc) diploma. Sindsdien heeft hij in verschillende specialistenpraktijken gewerkt als parodontoloog en implantoloog.

Op dit moment is hij naast de werkzaamheden in deze praktijk werkzaam in de Paro Praktijk Utrecht.

PRINSES BEATRIXLAAN 939  |  2284 BK RIJSWIJK  |  070 412 94 29 | INFO@PIHANSMA.NL  |  KVK 64473996